На форумі FIT for Ukraine: Меблевий кластер презентували кращі практики деревообробної та меблевої промисловості Італії


Постачання березової фанери, яка є дефіцитною в Італії, може стати новою можливістю для початку співпраці з італійськими меблевиками.

На сьогодні Україна — 15 в списку постачальників продукції з деревини для Італії. 

Про це на форумі FIT for Ukraine: Меблевий кластер сказав віцепрезидент Італійської федерації деревообробної та меблевої промисловості FederlegnoArredo Паоло Фантоні.

Імпорт деревини з України складає:

– пиломатеріали хвойних порід -11%
– піддони – 24%
– шпон – 90%
– фанера (без бамбука) – 36%
– дерев’яна підлога – 57%
– пиломатеріали листяних порід помірної твердості – 20%
– напівфабрикати з деревини для будівництва – 242% 
– панелі різні – 45 %

Італія зараз посідає друге місце за виробництвом і перше за експортом меблів у Європі. Деревообробна та меблева промисловіcть складає 4,6% від промислового обороту, тут задіяно 14,9% італійських компаній. У 2022 році італійський експорт меблів зріс на 13,3% та склав майже 21 млн євро.

FederlegnoArredo об’єднує понад 2000 підприємств і включає 11 галузевих асоціацій. Федерація пропонує бізнесу, зокрема, доступ до кваліфікованих економічних даних (тенденції експорту, дані про нові ринки тощо). Через свою асоційовану компанію FederlegnoArredo організовує найбільшу міжнародну виставку для меблевого сектору Salone Internazionale del Mobile. Виставка щороку приймає понад 300 000 торгових операторів.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.