30 березня UkraineInvest проводить інвестиційний форум FIT for Ukraine у галузі будівельних матеріалів


30 березня UkraineInvest проводить інвестиційний форум FIT for Ukraine у галузі будівельних матеріалів

30 березня урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest проведе онлайн-форум FIT for Ukraine: Construction Materials.

Онлайн-форум FIT (Forum on Investments and Transformations) for Ukraine   презентує найактуальнішу аналітичну інформацію про поточні та післявоєнні потреби України в галузі будівельних матеріалів. Учасникам будуть представлені інвестиційні кейси, які вже реалізуються в цій сфері та мають потенціал для реалізації в майбутньому – як у промисловості будівельних матеріалів, так і в суміжних галузях, таких як гірничодобувна та інші.

Дискусію відкриє виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач із аналітикою галузі виробництва будівельних матеріалів та практичними порадами для інвесторів.

Спікерами форуму є Віталій Коваль – голова Рівненської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації; Майк Стенсон – голова інвестиційного проєкту компанії Kingspan в Україні; Кирило Песенков – Генеральний директор українського представництва концерну “Сен-Гобен”; Олена Волошина – Керівник діяльності Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні; Януш Владичак – директор-розпорядник Корпорації страхування експортних кредитів KUKE; Володимир Бандура – СЕО IDEALPORE.

Контекст: За останніми оцінками, в Україні внаслідок повномасштабної війни пошкоджено або зруйновано 149,3 тис. житлових будинків, у тому числі: 131,4 тис. приватних будинків, 17,5 тис. житлових будинків та 280 гуртожитків. Збитки від руйнування житлового фонду оцінюють у 54 мільярди доларів. Пошкоджено, знищено або захоплено щонайменше 64 великих і середніх підприємства, 330 лікарень, 595 адміністративних будівель державної та місцевої адміністрації.

Це створило значну проблему, але водночас і можливість для нових інвестиційних проєктів, необхідних для відбудови України. Для компаній, зацікавлених брати участь у відбудові шляхом інвестування, запроваджено низку інвестиційних стимулів, зокрема, пільги з податку на прибуток до 10 років, пільги з ввізного мита на обладнання, компенсацію підключення до інженерних мереж за рахунок держави тощо.

Захід відбудеться в онлайн-форматі 30 березня з 16:30 до 18:00.
Для реєстрації необхідно заповнити форму.
Програма форуму за посиланням: https://ukraineinvest.gov.ua/fit-for-ukraine/

Довідково про організатора: UkraineInvest функціонує з 2016 року. 3 2018 року – у статусі державної установи КМУ.

Основні напрямки діяльності — залучення та підтримка інвестицій в Україні. 3 2020 року Ukrainelnvest сприяла залученню та розблокуванню інвестицій на суму понад 1.5 млрд доларів США. Після початку повномасштабної війни Установа супроводжує 17 інвестиційних проєктів на суму понад 2.3 млрд доларів США.

UkraineInvest входить до ТОП-5 найкращих агентств із залучення інвестицій з 23 країн Центральної та Східної Європи у 2020-2022 роках відповідно до рейтингу Emerging Europe.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.