План Маршалла для України


План Маршалла для України

Євгеній Шакотько, заступник виконавчого директора UkraineInvest, у режимі «онлайн» долучився до круглого столу, присвяченого відбудові України та залученню приватних інвестицій.


Ця знакова подія відбулася в Парижі, в Центрі Маршалла — саме тут свого часу ухвалили План Маршалла, програму з економічного відновлення Європи після завершення Другої світової війни.

Євгеній Шакотько окреслив інвестиційні стимули, що український Уряд сьогодні може запропонувати міжнародному бізнесу. Можливості й підтримка української сторони стосуються саме того бізнесу, що готовий долучитися до процесу відбудови України та розпочинати свої проєкти. Серед основних систем підтримки, що можуть стимулювати інвестування в Україну – державна підтримка інвестиційних проєктів (згідно із законом про «інвест-нянь») та система стимулювання діяльності індустріальних парків.

UkraineInvest як урядова агенція залучення інвестицій консультує інвесторів щодо умов реалізації проєктів з одержанням податкових, митних, земельних та інфраструктурних стимулів, передбачених вказаними системами, а також супроводжує інвестиційні проєкти на стадії реалізації.

“UkraineInvest працює з різними інвесторами, які виявили ініціативу долучитися до процесу відновлення інфраструктури України. Наша держава потребує реконструкції, а це означає, що ринок будівельних матеріалів буде розширюватися. Існує великий потенціал як для розширення наявних можливостей ринку будівельних матеріалів, так і для входження в нові підгалузі для іноземних інвесторів.” — підкреслив Євгеній Шакотько.

Результат зустрічі найкраще ілюструє фраза з виступу Лор Мандевіль: “Реконструкція України — це реконструкція Європи”.

Серед учасників круглого столу також були Карлос де Корду (виконавчий директор банку Креді Агріколь), Євген Картавий (перший секретар Посольства України у Французькій Республіці), Вінсент Прінго (представник Казначейства Франції), Якоб Кіркегаард (представник німецької філії Фонду Маршалла), Лор Мандевіль (Старша репортерка видання “Le Figaro”) та інші.

Організатором круглого столу виступив Фонд Джонса Дея. Ця некомерційна організація спеціалізується на фінансовій підтримці та сприянні верховенству права в країнах, що розвиваються, а також сприянні інноваціям у сферах науки, медицини та мистецтва й наданні підтримки людям, які постраждали від стихійних та інших лих у всьому світі.

Ми вдячні команді Фону Джонса Дея за організацію заходу, в центрі якого – допомога Україні в економічній трансформації!

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .