Марія Хоканссон, виконавчий директор Swedfund, виступила спікером форуму “FIT for Ukraine: Інвестиційні інновації”


Усі міжнародні фінансові установи, що сприяють розвитку, повинні об՛єднатися і брати на себе ризики, намагатися страхувати інвестиції. Таким чином створюючи зв՛язки між Україною та приватним капіталом, допомагаючи українським компаніям формувати кращі стандарти, компетентність, потенціал, потужність, спроможності. Адже важливо не лише пропагувати інвестиції в Україну, але і навчити бізнес самостійно пропрацьовувати проблемні моменти.

Про це під час форуму  “FIT for Ukraine: Інвестиційні інновації” повідомила виконавчий директор Swedfund Марія Хоканссон.

За її словами, Україна має усі потужності для залучення інвесторів. Фінансові установи, що сприяють розвитку, вважають Україну цікавим ринком, а український бізнес стійким. Так, за даними ЄБРР лише 6% вітчизняних компаній були змушені повністю припинити свою діяльність через інфраструктурні руйнування.

В Україні страхуватимуть інвестиції від воєнних ризиків. Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №9015, що дозволяє Експортно-кредитному агентству страхувати від воєнних ризиків інвестиції українських та іноземних компаній в Україні. Законопроєкт передбачає, що таке страхування здійснюється винятково за умови спрямування інвестицій на створення об’єктів та інфраструктури, необхідної для розвитку переробної промисловості та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.