Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач запросив польський бізнес активніше освоюватись в нашій державі


В Україні діють вимоги щодо ступеня локалізації виробництва певних категорій товарів, які придбаваються через процедуру публічних закупівель. З 01.01.2023 року мінімальний ступінь локалізації виробництва в українських публічних закупівлях сягає 15%. Законодавством передбачено, що він буде щороку збільшуватися на 5 % і, в результаті досягне 40 %.

Таким чином, для участі в закупівлях, підприємству спочатку необхідно інвестувати у виробництво в Україні.

Про це Сергій Цівкач сказав на конференції “Europe-Poland-Ukraine. Rebuild together’23” у Варшаві.

CEO UkraineInvest запросив польський бізнес активніше освоюватись в нашій державі, вивчати ринок й інвестувати, шукати партнерів на регіональному та національному рівнях. 

Польська столиця вкотре зібрала на одному майданчику урядовців, представників державного сектору та підприємців. Вони обговорили нагальні питання польсько-української співпраці у контексті відбудови України.

Виконавчий директор UkraineInvest, зокрема, роз’яснив учасникам:

— Які галузі є пріоритетними для польських інвестицій
— Які іноземні компанії вже інвестують в Україну під час війни
— На яку підтримку польські партнери можуть розраховувати з боку України та інших міжнародних партнерів

Мета конференції — формування та зміцнення відносин між європейським, польським та українським бізнесом, а також налагодження співпраці для майбутньої післявоєнної відбудови української держави та економіки. Зокрема, допомоги у відновленні найбільш постраждалих регіонів, торгово-економічного партнерства й налагодження ділових зв’язків.

В Україні працюють під час війни понад шістсот польських підприємців.  Ще понад дві тисячі заявляють про бажання працювати в Україні, розвиватися в Україні, налагоджувати бізнес-зв’язки з українськими компаніями.

Дякуємо Польщі за підтримку та солідарність з Україною.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.