Philip Morris інвестує в Україну з 1994 року


Philip Morris в Україні: 

– працює майже 30 років;
– проінвестувала близько 700 млн доларів CША;
– створила понад 1300 робочих місць;
– перша тютюнова компанія, яка трансформує свій бізнес, щоб створити майбутнє без сигаретного диму.

Philip Morris International (PMI) – мультинаціональна тютюнова корпорація, продукція якої представлена у понад 180 країнах. Залишаючись однією з найбільших тютюнових компаній у світі, PMI стала першою, яка трансформує свій бізнес, щоб створити майбутнє
без сигаретного диму.  На українському ринку компанія працює майже 30 років та залишається одним з найбільших інвесторів, платників податків та роботодавців у країні. У 2022 році компанії групи PMI в Україні сплатили понад 25,3 млрд грн податків до бюджетів різних рівнів, а загальний обсяг інвестицій за час роботи в Україні склав близько 700 млн доларів.

Робота Філіп Морріс в Україні почалась у 1994 році після придбання тютюнової фабрики у Харкові. У 2003 році компанія розпочала будівництво нової фабрики у селі Докучаєвське Харківської області вартістю $100 млн, яка запрацювала у 2006 році. До початку повномасштабного вторгнення нова фабрика була експортним хабом продукції PMI для понад 20 країн світу, зокрема таких великих ринків, як Японія та Єгипет.

Початок повномасштабного вторгнення росії у 2022 р. змусив компанію призупинити роботу фабрики під Харковом через постійні бойові дії на території області, проте у компанії досить швидко знайшли вихід. Щоб забезпечити сталі поставки продукції на український ринок, спочатку Філіп Морріс налагодила імпорт в Україну з восьми фабрик PMI у світі, а з серпня 2022 року почала виробництво сигарет під власними брендами на фабриці Imperial Tobacco у Києві.

Оскільки безпекова ситуація наразі не дозволяє відновити роботу Харківської фабрики, у компанії вже заявили про намір інвестувати у запуск нової фабрики в Україні. «Ми вважаємо своїм обов’язком запустити власне альтернативне виробництво, де ми могли б відновити виробництво нашої продукції в Україні. І, по-друге, тому що ми хочемо дати сигнал про нашу відданість Україні і про те, що навіть під час війни ми готові інвестувати в Україну», ー повідомив президент європейського регіону PMI Массімо Андоліна.

Щоб підтримати Україну та українців під час війни, Philip Morris International виділила близько $10 млн на гуманітарні потреби країни. Зокрема, компанія закупила більше 20 машин швидкої допомоги та рентгенівський апарат для лікарні в Івано-Франківську та профінансувала придбання Жінкомобіля – спеціального діагностичного авто для медичних оглядів жінок на деокупованих територіях. Для підтримки українців теплом і енергією взимку під час блекаутів компанія встановила в трьох найбільших містах України «Сфери світла», оснащені генераторами та засобами зв’язку. Також Філіп Морріс стала донором проекту Re:Ukraine, основною метою якого є будівництво тимчасового житла для українських сімей у Бучі. Загалом на потреби проекту компанія перерахувала вже понад 12 млн грн.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.