Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач виступив спікером форуму “FIT for Ukraine: Інвестиційні інновації”


Розробити нові рішення, методи та механізми інвестування, щоб підтримувати малий і середній бізнес тут і зараз.

Малий та середній бізнес ー скелет вітчизняної економіки,  90% зареєстрованих в Україні підприємств та 4,6 млн людей. Понад 900 тисяч доларів США в середньому потрібно сьогодні окремому МСБ, аби в нинішніх умовах підтримати операційну потужність і подальший розвиток.

UkraineInvest спільно з ПРООН в Україні ініціювали дослідження, що має на меті запропонувати інструментарій для інноваційних інвестицій, необхідних для здійснення економічної трансформації України. 

Фокус дослідження ー МСБ, формування макроекономічного огляду України, ситуація з МСБ в промислових секторах, роль малого та середнього бізнесу в відбудові та економічній трансформації України.
Це дослідження сформує огляд міжнародного фінансування, яке може залучатися до реалізації проєктів в Україні. Мова не лише про традиційні сфери і фінансові установи, що сприяють розвитку, але й про великі корпорації, сімейні компанії, інвестиційні фонди, що мають належні політики згідно з якими вони можуть частину свого інвестиційного портфоліо вкладати в інвестицію в соціальні зміни. За підтримки ПРООН і  координації з Урядом України UkraineInvest зможе вийти на цю широку аудиторію і залучати капітал, який поки що не мобілізувався в Україну.  

Механізми змішаного або комбінованого фінансування буде також розроблено в рамках цього дослідження ー це ті інструменти, які можуть використовуватись для відновлення та пожвавлення діяльності українського малого та середнього бізнесу у виробничому секторі. 

Втім, не достатньо лише впровадити механізми для інвестування. Необхідно переконатися, що український малий і середній бізнес може працювати на міжнародному рівні й готовий співпрацювати відповідно до передових стандартів ー працювати прозоро, подавати належної якості бізнес-плани, демонструвати яким чином вони будуть керувати інвестиціями та чого можна буде очікувати міжнародним інвесторам. 

Про це під час форуму  “FIT for Ukraine: Інвестиційні інновації” повідомив виконавчий директор урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Сергій Цівкач.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.