Експортно-кредитне агентство Польщі готове підтримувати інвестпроєкти в Україні


Експортно-кредитне агентство Польщі готове підтримувати інвестпроєкти в Україні

Про це повідомив під час форуму FIT for Ukraine: Construction Materials президент Експортно-кредитного агентства Польщі (KUKE) Януш Владичак.

«Ми максимально намагаємося допомагати Україні. Ми майже ніколи не зупиняли діяльність із страхування торгівлі,  і стали чи не єдиною кредитно-страховою агенцією, яка застосувала такий підхід. Ми переконані у його правильності і надалі будемо його дотримуватися», – запевнив Януш Владичак. 

KUKE активно підтримує польський експорт та інвестиції поза межами Польщі. При цьому Агентство розглядає страхування проєктів в Україні як один із пріоритетів,враховуючи, зокрема, і той фактор, що Україна входить до топ-10 імпортерів продукції з Польщі. 

KUKE наразі запровадило окрему програму фінансування «Відбудова України», а також готове сприяти у пошуку фінансування та партнерів, а головне –  надавати страхування для нових проєктів в Україні за участю як польських, так і іноземних компаній, зареєстрованих у Польщі.

«В основі нашого підходу лежить прагнення відбудувати Україну», – запевнив президент Агентства.

За словами Януша Владичака, KUKE готове страхувати суверенні ризики, корпоративні ризики, політичні ризики та обставини форс мажору. Агентство відкрите до співпраці із іноземними та українськими банками, кредитно-експортними агенціями, фінансовими установами у справі розвитку та відбудови України.

Онлайн-форум FIT (Forum on Investments and Transformation) for Ukraine: Construction Materials відбувся 30 березня. Під час форуму була презентована актуальна аналітика про потреби України в галузі будівельних матеріалів. Організатор заходу – UkraineInvest.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .