Понад 30 німецьких енергетичних асоціацій і компаній приватного сектору надали підтримку енергосектору України


Понад 30 німецьких енергетичних асоціацій і компаній приватного сектору надали підтримку енергосектору України

Федеральне Міністерство економіки та захисту клімату Німеччини допомогло Україні із закупівлею додаткового обладнання для української енергосистеми, а саме – статичних синхронних компенсаторів.


Понад 30 німецьких енергетичних асоціацій і компаній приватного сектору допомогли Україні із закупівлею енергетичного обладнання. Обладнання передається в регіони України, які є найбільш постраждалими від постійних обстрілів.


Ця ініціатива реалізується Секретаріатом Німецько-українського енергетичного партнерства спільно із Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та громадською організацією «GoLocal» у координації із Міненерго.


Німеччина та Україна консолідували співпрацю у сфері енергетики шляхом підписання Спільної декларації про наміри у 2020 році. Таким чином Німецько-українське енергетичне партнерство забезпечує загальну основу для політичного діалогу в енергетичному секторі з обох сторін, щоб зробити співпрацю з питань енергетики та клімату ще ефективнішою.


У серпні 2022 року Фонд розвитку підприємництва в Україні та державний банк Німеччини “Кредитна установа для відбудови” (KfW) підписали угоду на € 7,4 млн кредитного та грантового фінансування малого та середнього бізнесу на 30 років.