Все про індустріальні парки та їх державне стимулювання – у посібнику UkraineInvest


Все про індустріальні парки та їх державне стимулювання – у посібнику UkraineInvest

21 липня 2022 року набули чинності зміни до Податкового кодексу (Закон № 2330-ІХ) та Митного кодексу (Закон № 2331-ІХ) для ініціаторів створення індустріальних парків, їх керуючих компаній та учасників. Прийняття цих законів завершує реформування системи державного стимулювання інвестиційних парків.
 
Ці закони передбачають додаткові державні стимули, зокрема:
• звільнення від податку на прибуток на 10 років за умови реінвестування в розвиток інвестиційного проєкту;
• звільнення від ПДВ на ввезення нового обладнання для власного використання;
• можливість надання пільг на оподаткування нерухомості на території̈ індустріальних парків за рішенням органу місцевого самоврядування;
• звільнення від оподаткування ввізним митом нового обладнання, яке ввозиться учасниками індустріальних парків для власного використання.
 
Станом на серпень 2022 р. Мінекономіки розробляє підзаконні нормативно-правові акти для повноцінного запуску системи державного стимулювання індустріальних парків.
 
Для тих, хто вже має намір скористатися стимулами для індустріальних парків, пропонуємо ознайомитися із роз’яснювальним посібником від команди UkraineInvest. 
 
У посібнику є вся необхідна інформація про доступні стимули, вимоги до індустріальних парків, процедури включення до реєстру індустріальних парків, вибору керуючої компанії тощо. Посібник буде оновлюватися з урахуванням прийнятих Кабміном відповідних підзаконних актів. Слідкуйте за нашими новинами.