Як Україна утримує інвестиційний потік



UkraineInvest доклав чимало зусиль, щоб утримати Україну на радарах  іноземних інвесторів, незважаючи на повномасштабне вторгнення росії в лютому 2022 року та війну, що досі триває.


У статті для Emerging Europe Investment Promotion report’23 Сергій Цівкач розповів міжнародній інвестиційній спільноті, що саме було зроблено командою Офісу за цей період.

“Наша увага, передусім,  була зосереджена на виконанні ключових вимог інвесторів, таких як сприяння переміщенню виробничих потужностей, збереження ланцюгів поставок та надання адвокаційної підтримки з життєво важливих політичних питань. Урядові стимули, інвестиційні можливості, пов’язані з реконструкцією, та наша підтримка за принципом “єдиного вікна” принесли позитивні результати”, ー зазначив Сергій Цівкач.  

Основні результати у цифрах:

Успішне вирішення понад 80 проблемних питань бізнесу, а також розробка 23 пропозицій щодо інвестиційної політики, 7 з яких були повністю або частково впроваджені відповідними державними органами 

UkraineInvest вдалося залучити понад 400 млн доларів США інвестицій у 2022 році. Ми надали підтримку понад 15 українським інвестиційним проєктам у пошуку фінансування та сприяли запуску більш ніж 5 нових проєктів міжнародними гравцями 

Посилання на повний текст статті та звіт: https://emerging-europe.com/investment-promotion-report-2023/ 


Нагадаємо, цьогоріч UkraineInvest увійшов до четвірки найкращих національних інвестиційних агенцій регіону Європи, що розвивається.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.