Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


Інвестиційна карта України налічує вже 124 проєкти з 14 індустрій, загальний інвестиційний потенціал яких складає 4 млрд доларів США.
Проєкт “Інвестиційна карта України” ініційований UkraineInvest, спільно з European Business Association та Global Business for Ukraine, щоб сприяти залученню інвестицій в Україну. Якщо ви інвестор та шукаєте цікаві потенційні проєкти для інвестування – запрошуємо переглянути наявні на мапі проєкти за посиланням  https://investmentmap.com.ua/. Якщо ви маєте бізнес-проєкт, який потребує залучення інвестицій, запрошуємо подавати його для розміщення. 
https://shorturl.at/dyDW7


Верховна Рада України розширила дію закону про інвестиційні няні.
Верховна Рада України проголосувала за зміни до закону “Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні”, відомого як “закон про інвестнянь”. Інвесторам знизили поріг фінансування проєктів та розширили сфери реалізації. Зміни до чинного закону розширять можливості для розвитку не тільки великого, а й середнього бізнесу в Україні.
https://shorturl.at/iJPZ9

USAID надає 2 млн доларів США на гранти для збільшення кадрового потенціалу українського бізнесу.
Реалізація грантової програми сприятиме швидкому перенавчанню та працевлаштуванню нових працівників у пріоритетних секторах економіки, забезпеченню безперервності і відновлення бізнесу та подальшому економічному відновленню країни. Ініціатива реалізується спільно з Міністерством економіки України. 
https://shorturl.at/nHKX0


Український медичний стартап Mark залучив 200 000 доларів США smart-інвестицій.
Отримані кошти будуть спрямовані на подальше прискорення розвитку продукту, підсилення R&D, покращення клієнтського досвіду та активний розвиток партнерської екосистеми. Наразі команда зосереджена на розвитку свого продукту в Україні. У стратегічних планах — вихід на два ринки, що вважаються перспективними: США та Скандинавія (Данія, Норвегія, Швеція). 
https://shorturl.at/bhnMN

Німеччина розширила державні гарантії для своїх компаній, які інвестуватимуть в Україну.
Відтепер уряд країни покриватиме конвертаційні та трансферні ризики щодо виплати відсотків за інвестиційними кредитами. Йдеться про довгострокові кредити, які німецькі компанії часто використовують – на додаток до звичайної участі в капіталі – для фінансування українських дочірніх підприємств. 
https://shorturl.at/hvKNV

Уряд України розпочав підготовку «Плану України» – програми дій, яку фінансуватиме Єврокомісія протягом наступних чотирьох років.
Ключовими сферами Плану є: макрофінансові сценарії відбудови, основні вимоги, програма реформ, включаючи політики щодо державних активів та приватизації, людського капіталу, бізнес-клімату та фінансових ринків, реформи публічної адміністрації, стратегії розвитку пріоритетних секторів економіки, збільшення спроможності для засвоєння інвестицій.
https://shorturl.at/ADEF0

Житомирська область залучила данського  інвестора.
Данська компанія «Dilling» збільшує свої потужності в Україні, відкриваючи у Житомирі нове виробництво – спільне текстильне підприємство з ПрАТ «Леся». У перспективі підприємство забезпечить створення 600 нових робочих місць та розвиток легкої промисловості й швейної галузі в регіоні.
https://shorturl.at/cjvIR


Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.