Урядовий офіс UkraineInvest розповів про трансформацію української економіки у 2023 році


Урядовий офіс UkraineInvest розповів про трансформацію української економіки у 2023 році

Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач відкрив захід Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні, присвячений відбудові України. Він презентував бачення економічної трансформації України та анонсував початок цих процесів вже у 2023 році.


Метою презентації звіту Комісії з економічної реконструкції CSIS України «Сприяння економічним перетворенням України: відновлення, реконструкція та модернізація» було зосередитися на критичній ролі інвестицій приватного сектора в економічній відбудові та на тому, як приватний сектор, як в Україні, так і за кордоном, може допомогти Україні перемогти й відновитися.


Декілька важливих тез від команди UkraineInvest, що варто тримати у фокусі:
– На Україну чекає економічна трансформація вже у 2023 році. Не відбудова чи перебудова, а саме трансформація. І країна не може чекати на завершення війни, цей процес необхідно розпочинати вже сьогодні. Ця трансформація не лише про Україну. Вона про європейський порядок, вона про відновлення глобального порядку.
– Ми маємо усвідомлювати, що масштабна соціальна, фінансова, військова допомога партнерів України — це лише початок нашої міцної кооперації. Ключовим стане саме відбудова України, трансформація її у міцну державу з процвітаючою економікою. Українці зробили свій європейський вибір, ми виборюємо демократичні цінності життями наших захисників та захисниць. Тож процеси трансформації будуть під пильним наглядом не лише Президента чи уряду, а насамперед українців, які сьогодні роблять все можливе заради перемоги. Народ України вже ніколи не зможе толерувати корупцію чи недосконалості системи управління.
– Всі бізнеси, які візьмуть участь у процесах відбудови нашої країни, неодмінно матимуть очікувані прибутки через діяльність на території сучасної, міцної та спроможної європейської держави. Особливо ті, які розпочинають планування своїх проєктів вже зараз. І будуть готові розпочинати їх реалізацію одними з перших.


На думку Даніеля Рунде, старшого віцепрезидента CSIS, керівника Проєкту з процвітання та розвитку (Daniel Runde, Senior Vise President of CSIS, Director of project on prosperity and development), успіх України виглядає так: ВВП на душу населення як у Польщі, сільськогосподарський потенціал як у Канади, виробничі потужності Чехії, технічний сектор Естонії, якість державного управління як у Болгарії чи Румунії, військовий потенціал Ізраїлю. Присутні погодилися, що Україна готова до цих змін.


Уряд України, зокрема команда UkraineInvest, вдячний Центру стратегічних і міжнародних досліджень за кооперацію, безумовну підтримку й готовність сприяти у відбудові нашої країни.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .