Bayer інвестує в Україну з 1992 року


Bayer – міжнародна компанія із штаб-квартирою в Німеччині, що працює в сферах охорони здоров’я та сільського господарства.

В Україні підприємство розпочало роботу у 1992 році. Представлене такими напрямами: фармацевтичний, безрецептурних препаратів та аграрний. Близько 700 професійних співробітників працюють для того, щоб представити інноваційні продукти та знання про них для українських споживачів. 

Bayer в Україні: 
– працюють понад 30 років
– проінвестовано понад 200 мільйонів євро
– створено понад 700 робочих місць
– виробляють: засоби захисту рослин, насіння сільськогосподарських культур

Ще задовго до повномасштабної війни компанія інвестувала близько 200 мільйонів євро, щоб налагодити виробництво насіння кукурудзи на заводі на Житомирщині. Bayer зі своїм заводом є одним із найбільших інвесторів у регіоні. Його податки складають близько 25% бюджету місцевої громади. Ще протягом 2022 року компанія вирішила продовжити інвестиції у розширення виробництва насіння, а у квітні 2023 року оголосила про рішення збільшити їх до 60 мільйонів євро. 

Після початку повномасштабного вторгнення компанія активно підтримує Україну, наразі надавши допомогу на понад 19 мільйонів євро – лікарськими засобами, медичним обладнанням, насінням сільськогосподарських культур, обладнанням для розмінування, а також фінансовою підтримкою низки благодійних організацій та проєктів з відбудови медичної інфраструктури України.

Команда UkraineInvest вдячна керівництву Bayer за те, що компанія залишається в Україні та збільшує інвестиції під час війни.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .