Тижневий дайджест


Тижневий дайджест

За першим етапом програми допомоги аграріям визначено 1 497 отримувачів рукавів для зберігання зерна

Міністерство аграрної політики та продовольства України та Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) опублікували результат розгляду заявок на отримання гуманітарної допомоги у вигляді засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів). У першому етапі програми визначено 1 497 отримувачів рукавів для зберігання зерна місткістю 200 тонн кожен.
Проєкт реалізується Мінагрополітики та ФАО за фінансової підтримки Канади, Японії та Minderoo Foundation на загальну суму $ 60,5 млн.

Джерело


Уряд виділив додаткові 380 млн грн на гранти переробним підприємствам у рамках програми “єРобота”

Уряд виділив 380 млн грн з резервного фонду держбюджету для надання грантів підприємствам переробної галузі в рамках програми “єРобота”. Основна мета програми – стимулювати перехід від експорту сировини до експорту готової продукції з вищою доданою вартістю. Гранти також сприятимуть створенню нових робочих місць та розвитку у галузях переробної промисловості щодо виробництва:
• харчових продуктів;
• меблів;
• хімічних речовин і хімічної продукції;
• готових металевих виробів;
• електричного устаткування та неметалевої мінеральної продукції;
• оброблення деревини та виготовлення виробів з деревини та корка;
• текстильного виробництва.

Джерело


При Міненерго створено Міжнародну енергетичну консультативну раду високого рівня

При Міністерстві енергетики України створено Міжнародну енергетичну консультативну раду високого рівня, що має на меті надання підтримки та допомоги українським енергетикам у подоланні викликів та загроз, які несе енергетичний тероризм російської федерації.


Перше засідання Міжнародної енергетичної консультативної ради відбулося 1 листопада у Києві під співголовуванням Міністра енергетики України Германа Галущенка та Єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон. Участь у засіданні також взяли керівники профільних міністерств країн ЄС, Канади, Японії, Великобританії, США, а також Секретаріату Енергетичного Співтовариства та Міжнародного енергетичного агентства.


ЄС та інші міжнародні партнери вже зараз постачають необхідне енергетичне обладнання в Україну, а також забезпечать надходження € 26 млн для покриття найнагальніших потреб через Фонд енергетичної підтримки України, який створений Енергетичним Співтовариством за ініціативи Єврокомісії. Додаткові € 13 млн буде спрямовано на відновлення пошкоджених російськими окупантами лабораторій на Чорнобильській атомній електростанції, а ще € 3,5 млн через Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) – на підтримку української атомної галузі.

Джерело


Міненерго: Україна та USAID посилять співпрацю у сфері відновлюваних газів та енергозбереження

Представники Міністерства енергетики провели зустріч з представниками Проєкту енергетичної безпеки USAID щодо розвитку напрямку відновлюваних газів, енергоефективності та енергозбереження в цілому. Очікується, що енергетична ефективність стане одним з основних принципів повоєнного відновлення і відбудови України.


На сьогодні Міненерго завершує переговори з ЄС стосовно проєкту Меморандуму про стратегічне партнерство у сфері відновлюваних газів. Також підготовлено проект Стратегії розвитку водневої енергетики до 2030 року. При реалізації місцевих пілотних проектів з виробництва, транспортування та експорту чистого водню важливим є залучення USAID.
Джерело

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .