Coca‑Cola інвестує в Україну понад 30 років


Coca‑Cola інвестує в Україну понад 30 років

В Україні «Кока-Кола» однією з перших міжнародних компаній виявила зацікавленість працювати на місцевому ринку. Компанія інвестує в економіку нашої країни від 1992 року. Перший завод в Україні відкрився у Львові 1994 року. А вже 1998 року на повну потужність запрацював новозбудований завод компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна» біля міста Бровари, на Київщині. На ньому розливають 40 видів безалкогольних напоїв: солодкі газовані напої, воду, сік, холодний чай і енергетики. Над цим працюють понад 1500 працівників. Підприємство забезпечує 6% українського експорту в категорії безалкогольних напоїв. З моменту створення компанії обсяг її прямих іноземних інвестицій в Україні склав $466 млн.

Coca-Cola після повномасштабного вторгнення відновила виробництво напоїв у селищі Велика Димерка у травні 2022-го. Протягом більш як місячної окупації заводу компанія продовжувала платити співробітникам повну зарплату, включаючи бонусну частину. З початку війни в Coca-Cola HBC не скорочували жодних позицій і не робили реструктуризацію та пріоритизувала безпеку та допомогу співробітникам. Працівники Coca-Cola HBC створили 11 Coca-Cola Care Центрів здебільшого у центральних та західних областях України, щоб допомогти колегам та їх родинам під час евакуації.
Система Компаній Кока-Кола для надання гуманітарної допомоги людям, постраждалим від війни, та для підтримки співробітників компанії, які працюють в Україні, виділила понад $20 млн. У співпраці з Товариством Червоного Хреста України надано 70 тисяч продуктових наборів і напоїв громадам, які найбільше відчувають потребу в продовольстві.

Більше того, вона також підтримує процеси відновлення місцевих громад і надає допомогу внутрішньо переміщеним особам та біженцям, що переїхали до сусідніх країн.Coca-Cola взяла на себе зобов’язання збудувати новий дитячий садок у селі Богданівка Броварського району. Зараз Система Компаній Кока-Кола у співпраці з Товариством Червоного Хреста України займається передачею 54 електрогенераторів до лікарень, шкіл, дитячих садків, інтернатів та центрів для тимчасово переміщених осіб.

Команда UkraineInvest вдячна керівництву Coca‑Cola за те, що компанія залишається в Україні та допомагає українцям під час війни.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .