Уряд розпочинає широке обговорення Національної економічної стратегії-2030


За чотири роки UkraineInvest залучив та розблокував іноземних інвестицій на суму 3,2 млрд. доларів США– Цівкач

Урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest інтенсифікує співпрацю не лише з іноземними, а й вітчизняними інвесторами. 


Про це сказав виконавчий директор урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Сергій Цівкач під час публічного обговорення Національної економічної стратегії – 2030 на тему «Інвестиційна привабливість, ринки капіталу та макроекономічна стабільність», яке проходило сьогодні під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.


«Адже головна мета діяльності UkraineInvest – розвиток економіки України», – зауважив він, додавши, що важливим для нас є залучення і підтримка як вітчизняного, так й іноземного інвестора. Він нагадав, що UkraineInvest є єдиним урядовим офісом, який займається практичним супроводом інвесторів на щоденній основі.

За останні чотири роки за допомогою офісу розблоковано та залучено іноземних інвестицій на суму 3,2 мільярда доларів США. За останній рік, незважаючи на пандемію, вдалося розблокувати і залучити іноземних інвестицій у розмірі 638 мільйонів доларів США. Сьогодні у роботі UkraineInvest понад 50 інвестиційних проектів на загальну суму більше ніж 5 млрд доларів США. 


За словами Сергія Цівкача, у минулому році розпочалось формування закордонної мережі UkraineInvest. Налагоджена співпраця з Міністерством закордонних справ, Світовим конгресом Українців і  міжнародними бізнес-асоціаціями у напрямку економічної дипломатії для популяризації інвестиційного іміджу України на міжнародній арені.


Сергій Цівкач зауважив, що  інвестиції переважно реалізуються у регіонах України, де нами також починається більш активна робота. UkraineInvest розробляє програму співробітництва з представниками регіональної влади для забезпечення ефективного супроводу інвестицій. 


Також триває активна співпраця з центральними органами виконавчої влади, профільними міністерствами, ФДМУ та іншими установами. 


Сказав Сергій Цівкач і про готовність UkraineInvest виконувати функції, визначені законом про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями. «У разі покладання на нас функцій, ми готові одразу включитися у роботу і надавати консультаційну підтримку  інвесторам», – наголосив він.

Слідкуйте за новинами на наших сторінках у соціальних мережах Facebook, Twitter, LinkedIn, або YouTube .