UkraineInvest та МЗС посилюють співпрацю для залучення іноземних інвестицій


UkraineInvest та МЗС посилюють співпрацю для залучення іноземних інвестицій

Офіс із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) та Міністерство закордонних справ України домовилися посилити співпрацю та координацію зусиль з метою залучення іноземних інвестицій в Україну. До пілотного проєкту залучені дипломатичні установи України в державах Затоки. 


Домовленість досягнута під час координаційної зустрічі заступника міністра закордонних справ України (CDTO) Дмитра Сеніка, Ради експортерів та інвесторів при МЗС України, послів України в Об’єднаних Арабських Еміратах, Державі Катар, Державі Кувейт, Королівстві Саудівська Аравія та керівництва UkraineInvest.


«МЗС добре знає регіон Затоки, наші дипломати мають розгалужену базу контактів та чітке розуміння вимог інвесторів. Саме зараз доцільно почати практичну співпрацю. Спільними зусиллями ми допоможемо Україні якісніше презентувати свої інвестиційні можливості в Затоці та світі загалом», – наголосив Дмитро Сенік.


Сергій Цівкач, виконавчий директор UkraineInvest зазначив: «Спільна з МЗС України координація дій дозволить поєднати досвід українських дипломатів за кордоном та можливості UkraineInvest, і таким чином отримати максимальну ефективність у роботі з інвесторами».


Сторони погодили план дій та механізм координації між UkraineInvest та посольствами України в Затоці у сфері залучення інвестицій, а також домовилися розвивати співробітництво між регіональною/місцевою владою та закордонними дипломатичними установами України. 


Довідково: Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном. 


UkraineInvest – урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій, створений у 2016 році для залучення прямих іноземних інвестицій та допомоги існуючим інвесторам у розширенні свого бізнесу в Україні.





Stay tuned and follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube for more updates.