UkraineInvest та Держводагентство співпрацюватимуть над залученням інвестицій у розвиток систем меліорації


UkraineInvest та Держводагентство співпрацюватимуть над залученням інвестицій у розвиток систем меліорації

Сьогодні виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач зустрівся з головою Держводагентства Валентином  Шліхтою. Ключовою темою до обговорення стала необхідність модернізації системи меліорації шляхом залучення інвестицій.

Обсяг необхідних інвестицій сягає 3 млрд доларів США, адже якісна модернізація дозволить вирощувати додатково близько 10 млн тонн зернових та майже 3 млн тонн технічних культур щороку загальною вартістю не менше 100 млрд гривень, або 3,5 млрд доларів.
 
Шляхом до практичного залучення інвестицій є реформування галузі із залученням кращих світових експертів, що дозволить відновити цілісність систем зрошення та дренажу, зупинити скорочення поливних площ. Ключовим фактором у залученні інвестицій у дану галузь стане можливість на законодавчому рівні закріпити право власності на системи. 
 
Рекордна врожайність зернових останніх років була радше через великі посівні площі, а не завдяки підвищенню врожайності. Наразі в Україні з одного гектара збирають близько 4 тонн пшениці, тоді як у Франції – 8 тонн. Саме тому, важливо залучати значні капіталовкладення у розвиток системи зрошування, що дозволить підвищити рівень врожайності.

Stay tuned and follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn or YouTube for more updates.