UkraineInvest провели зустріч із ключовими стейкхолдерами щодо інвестиційних стимулів


UkraineInvest провели зустріч із ключовими стейкхолдерами щодо інвестиційних стимулів

Чи зросте інтерес українських та закордонних інвесторів до реалізації інвестиційних проєктів в Україні у разі прийняття законопроєкту “Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями”? Яку кількість заявок можна буде очікувати? Як розвивати кадровий потенціал UkraineInvest з метою ефективної реалізації майбутніх інвестиційних проєктів?

Ці та інші питання сьогодні на зустрічі обговорили представники UkraineInvest разом із головою підкомітету з питань взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, народним депутатом України Ігорем Марчуком, заступницею Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Іриною Новіковою та керівником Офісу Національної інвестиційної ради Ольгою Магалецькою.

“У разі покладення функцій уповноваженої установи на UkraineInvest, ми готові забезпечити своєчасний та якісний супровід усіх проєктів, які будуть подаватись,” – запевнив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач. 

Нагадаємо, що законопроєкт станом на сьогодні передбачає інвестиційні стимули для проєктів, вартість яких становить більше 30 млн євро, зокрема:

  • податкові та митні пільги
  • пріоритетне право на земельну ділянку, знижену ставку земельного податку
  • додатково інвестор буде звільнений від сплати податку на прибуток
  • персонального менеджера на рівні уряду завдання якого полягає у допомозі у подоланні української бюрократії та документальне супроводження проекту

Stay tuned and follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn or YouTube for more updates.