UkraineInvest посилює співпрацю з ВРУ в сфері захисту прав інвесторів


UkraineInvest посилює співпрацю з ВРУ в сфері захисту прав інвесторів

Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest підписав меморандум з Тимчасовою спеціальною комісією Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів. 


Метою меморандуму є визначення основ співпраці щодо захисту прав інвесторів та залучення інвестицій в економіку України. Документ підписали Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач та Голова ТСК Галина Янченко.


Співпраця між державною установою UkraineInvest та ТСК з питань захисту прав інвесторів здійснюватиметься за двома основними напрямками:

  • створення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку України шляхом підготовки пропозицій для внесення змін до нормативно-правових актів;
  • забезпечення захисту прав інвесторів через надання підтримки у вирішенні проблемних питань, що можуть виникати в процесі підготовки та реалізації інвестиційних проєктів.

Обсяг залучення прямих іноземних інвестицій в Україну значною мірою залежить від наявності правових гарантій. Адже приймаючи рішення щодо вибору країни для здійснення інвестиційного проєкту потенційні інвестори, крім комерційних результатів, зважують ризики, з якими можуть зіткнутись. Надзвичайно важливо, що підписаний меморандум визначає спільну роботу щодо захисту прав інвесторів і стане наступним кроком у посиленні нашої стратегічної співпраці”,

зазначив Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.

Голова ТСК Галина Янченко підкреслила, що посилення співпраці з UkraineInvest сприятиме більш ефективній взаємодії для створення правових механізмів та вирішення питань інвесторів.


У зустрічі також взяли участь народні депутати Дмитро Наталуха та Владлен Неклюдов. Сторони обговорили шляхи розвитку співпраці з підтримки іноземних інвесторів у вирішенні проблемних питань, що вимагають розбудови діалогу як на урядовому рівні, так і на рівні місцевих державних адміністрацій.

Довідково:

Тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів створено у червні 2020 року з метою вдосконалення законодавства щодо поліпшення умов для інвестиційної діяльності, забезпечення захисту прав інвесторів, здійснення парламентської співпраці з бізнес-асоціаціями та профільними структурами для сприяння створенню безперешкодних умов для залучення інвестицій.

Stay tuned and follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn or YouTube for more updates.