UkraineInvest визначено уповноваженою установою щодо супроводу інвестиційних проектів із значними інвестиціями


UkraineInvest визначено уповноваженою установою щодо супроводу інвестиційних проектів із значними інвестиціями

Уряд визначив Офіс із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest уповноваженою установою щодо супроводу інвестиційних проектів із значними інвестиціями. Таке рішення було ухвалено на сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів України.


«Паралельно з іншими інструментами, такими як концесії, успішні кейси з приватизації, індустріальні парки та інші — це дійсно сприятиме відновленню інвестиційної активності в країні», — прокоментував рішення Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.


“Мінекономіки розпочало підготовку низки підзаконних актів для практичного запуску закону про «інвест-нянь», який, ми впевнені, дозволить значно підвищити інвестиційну привабливість України. Сьогоднішнє ж рішення щодо визначення “UkraineInvest” як установи для супроводу проектів є важливим, оскільки дає чітке розуміння, до кого саме звертатись у разі будь-яких питань, хто вичерпно і оперативно може надати всю інформацію і підтримку”, – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.


“Закон створює новаторський для України підхід до державної підтримки інвестицій. UkraineInvest запрошує іноземний та український середній бізнес скористатись його перевагами. Мінімальний обсяг інвестицій у розмірі 20 млн євро протягом 5 років дає можливість підприємцям реалізовувати спільні інвестиційні проєкти як з українськими, так і з міжнародними партнерами”, – зазначив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.


Що мають знати українські та іноземні інвестори про нові функції UkraineInvest:

  • залучає потенційних інвесторів для реалізації інвестиційних проєктів із значними інвестиціями;
  • супроводжує інвестора під час подання заявки на державну підтримку;
  • взаємодіє з органами державної влади та місцевого самоврядування;
  • сприяє у вирішенні проблемних питань на етапі реалізації інвестиційних проєктів.

Як відомо, 10 лютого Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні” .

Stay tuned and follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube for more updates.