Німецький бізнес зацікавлений державною підтримкою інвестиційних проєктів в Україні


Німецький бізнес зацікавлений державною підтримкою інвестиційних проєктів в Україні

Німецький бізнес виявляє зацікавленість програмою державної підтримки інвестиційних проєктів в Україні.

Про це йшлося в ході зустрічі виконавчого директора UkraineInvest Сергія Цівкача з керівництвом представництва німецького логістичного холдингу HHLA в Україні.

Холдинг вже інвестував в Україну понад 170 мільйонів доларів і планує продовжити вкладати кошти в нашу країну.

Сергій Цівкач розповів, що відповідна програма передбачена нещодавно ухваленим законом «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні».
Сьогодні в Уряді триває робота над підзаконними актами, які дозволять втілити положення закону в життя.

Генеральний директор представництва HHLA СТО Анастас Коккін, яке є оператором найбільшого в Україні контейнерного терміналу в Одеському порту, висловив зацікавленість у програмі, оскільки компанія планує продовжити інвестувати в Україну.
Почесний представник вільного та Ганзейського міста Гамбург в Україні Світлана Ярова також висловила зацікавленість у подальших інвестиціях від німецького бізнесу.

Крім перспектив вкладення нових інвестицій йшлося й про допомогу UkraineInvest у вирішенні наявних у інвестора проблемних питань. Зокрема, про будівництво альтернативного в’їзду до Одеського порту та хвилерізу.
Як відомо, 17 лютого 2021 року Уряд поклав на UkraineInvest повноваження здійснювати супровід інвесторів зі значними інвестиціями в Україні.

Слідкуйте за новинами на наших сторінках у соціальних мережах Facebook, Twitter, LinkedIn, або YouTube .