UkraineInvest очікує від регіонів інвестиційні проекти для їх подальшої промоції.


UkraineInvest очікує від регіонів інвестиційні проекти для їх подальшої промоції

UkraineInvest очікує від регіонів інвестиційні проекти для їх подальшої промоції. Про це сказав виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач під час зустрічі з заступником голови Рівненської ОДА Сергієм Гембергом.


За словами Сергія Цівкача, після рішення уряду щодо уповноваження UkraineInvest здійснювати супровід інвесторів зі значними інвестиціями в Україні, співпраця з регіонами набула ще більшого значення.


UkraineInvest готовий пропонувати потенційним інвесторам цікаві регіональні проекти. Важливою також є взаємодія офісу з регіонами щодо реалізації Закону про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями. Документ визначає опцію державної підтримки інвестпроекту – підписання угоди між інвестором, урядом та територіальною громадою щодо його реалізації.


Сергій Гемберг розповів про перспективи регіону. Зокрема про створення у Рівненській області нового індустріального парку, який може зацікавити інвесторів.


Як відомо, 17 лютого 2021 року Уряд поклав на UkraineInvest повноваження здійснювати супровід інвесторів зі значними інвестиціями в Україні.


10 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» № 1116-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 17 грудня 2020 року.


Серед основних інвестиційних стимулів: звільнення від сплати податків та ввізного мита, будівництво об’єктів інфраструктури, спрощення процедури надання земельних ділянок.


Ці переваги будуть доступні для проєктів за участі українських або іноземних компаній з обсягом інвестування понад 20 млн. євро. Закон передбачає можливість співпраці для низки учасників проекту, що відкриває додаткові можливості для середнього бізнесу. Інвестори отримають підтримку держави, що складатиме до від 30% вкладених інвестицій. Водночас відповідальність компанії – інвестувати в економіку України, створити високооплачувані робочі місця. Обов’язковою умовою реалізації проєкту є створення щонайменше 80 робочих місць із заробітною платою на 15% більшою за середньоринкову.

Слідкуйте за новинами на наших сторінках у соціальних мережах Facebook, Twitter, LinkedIn, або YouTube .