Після ухвалення закону щодо «інвестнянь» UkraineInvest отримав від потенційних інвесторів звернень більше ніж на $400 мільйонів


Після ухвалення закону щодо «інвестнянь» UkraineInvest отримав від потенційних інвесторів звернень більше ніж на $400 мільйонів

Після ухвалення Закону щодо державної підтримки проектів із значними інвестиціями UkraineInvest отримав від потенційних інвесторів звернень на загальну суму понад 400 мільйонів доларів США. Про це розповів виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач на прес-конференції у Києві.


Керівник урядового офісу нагадав, що на початку лютого Президент України підписав відповідний закон. За його словами, сьогодні в Уряді триває робота над підзаконними актами, яка за підрахунками Цівкача, триватиме 3-6 місяців. Після цього закон працюватиме повноцінно.


UkraineInvest вже почав активну промоційну роботу серед потенційних інвесторів і після визначення урядом процедур очікує надходження протягом року близько 300 заявок від українських та іноземних юридичних осіб, які матимуть намір реалізувати інвестиційні проекти зі значними інвестиціями та отримати державну підтримку.


Як відомо, 17 лютого 2021 року Уряд поклав на UkraineInvest повноваження здійснювати супровід інвесторів зі значними інвестиціями в Україні.


10 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні» № 1116-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 17 грудня 2020 року.


Серед основних інвестиційних стимулів: звільнення від сплати податків та ввізного мита, будівництво об’єктів інфраструктури, спрощення процедури надання земельних ділянок.
Ці переваги будуть доступні для проєктів за участі українських або іноземних компаній з обсягом інвестування понад 20 млн. євро. Закон передбачає можливість співпраці для низки учасників проекту, що відкриває додаткові можливості для середнього бізнесу. Інвестори отримають підтримку держави, що складатиме до від 30% вкладених інвестицій. Водночас відповідальність компанії – інвестувати в економіку України, створити високооплачувані робочі місця. Обов’язковою умовою реалізації проєкту є створення щонайменше 80 робочих місць із заробітною платою на 15% більшою за середньоринкову.

Слідкуйте за новинами на наших сторінках у соціальних мережах Facebook, Twitter, LinkedIn, або YouTube .