Інвестиційна група Time (Черкаська обл.) інвестувала понад 100 млн грн у будівництво заводу з переробки проса на пшоно, а також 180 млн грн – у завод з переробки кукурудзи на крупу та борошно


Будівництво заводу з переробки кукурудзи ведеться на базі ТОВ “Золотоніський бекон” (Черкаська обл.).

Планова потужність заводу – 100 тис. тонн кукурудзяних крупи та борошна. На ньому встановлено обладнання турецької компанії TANIS Milling Technologies, на якому працюють провідні переробники Туреччини.

Загальний обсяг інвестицій становив 180 млн грн.

Для забезпечення його роботи та зберігання зерна побудовано зерносховище потужністю близько 16 тис. тонн, інвестиції в яке склали 26,88 млн грн. Завод увійде до трійки найбільших в Україні. Його запуск заплановано на 2024 рік.


“Золотоніський бекон” також виступив засновником нового сучасного, екологічного та найпотужнішого в Україні підприємства з переробки проса на пшоно ТОВ “Грунвег”.

Загальна сума інвестицій у його будівництво становила 100 млн грн.

У проєкті використано 80% обладнання, виготовленого вітчизняними виробниками, зокрема ТОВ “Сокіл” (Харків), OLIS (Одеса), ТОВ “Хорольський механічний завод” (Полтава). Решту поставив провідний світовий виробник обладнання для переробки Buhler.


Інвестгрупа Time зареєстрована 2021 року. Її аграрний напрям охоплює земельний банк у 10 тис. га, на яких працюють ТОВ “Золотоніський бекон” (понад 40 тис. голів стада свиней і понад 2,5 тис. голів дійного стада корів), ТОВ “Воля” (спеціалізується на вирощуванні картоплі та овочів відкритого ґрунту), ТОВ “Золотоніські сади” (інтенсивне садівництво). 

















Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.