Новини ІТ галузі


Новини ІТ галузі

Фінтех-стартап Fairo залучив €2 млн інвестицій від свого чинного інвестора Raiffeisen Bank International.
Fairo – міжнародний фінтех-стартап, який розробляє сервіси управління фінансами та ведення бухгалтерії. Мобільний додаток запустили в Україні у 2020 році, зараз продукт виходить на ринки інших європейських країн. Додаток Fairo в Україні орієнтований на ФОП 3-ї групи і дозволяє швидко та у зручному інтерфейсі вести звітність, сплачувати податки та управляти фінансами.


Український блокчейн-стартап Everlend залучив $2,6 млн
Everlend, розробник децентралізованого протоколу метакредитування з вбудованим валютним ринком і агрегатором кредитування/позики, залучив $2,6 млн. Серед інвесторів GSR, Serum Foundation, Everstake Capital, Portico VC та кілька інвесторів-ангелів. Everlend — це агрегатор кредитування/позичання, запущений у 2021 році.


Компанія Google LLC оголосила 16 стартапів, які отримають фінансову допомогу в рамках ініціативи $5 million Google for Startups Ukraine Support Fund.
У список увійшли як початківці, так і вже відомі в Україні проекти, серед яких: Awesomic, Esper Bionics та Liki24. Кожен стартап отримає до $100 000 equity-free фінансування, а також безкоштовний доступ до Google Cloud та інших сервісів компанії. Ініціативу $5 million Google for Startups Ukraine Support Fund анонсували у березні. Прийом заявок від стартапів триває до 20 вересня.