Завдяки співпраці з Латвією бізнес-спільнота України може вирішити низку актуальних проблем


Логістичні можливості Латвії та виробничі потужності України можуть стати передумовою для спільного виходу обох країн на нові експортні ринки.

Про це йшлось під час зустрічі керівництва UkraineInvest із заступником голови Місії з політичних та економічних питань Посольства Латвійської Республіки в Україні Крістапсом Пурмалісом та керівником Латвійського агентства інвестицій та розвитку в Україні Межулісом Айнарсом.

Сторони обговорили:
– інвестиційний потенціал двостороннього співробітництва; 
– візит бізнес-делегації міжнародних компаній, які зацікавлені інвестувати в українську економіку та прагнуть знайти партнерів в Україні; 
– питання участі Латвії у відбудові України;
– найближчі перспективи та пріоритетні економічні напрями; 
– умови ведення бізнесу в Україні та Латвії. 

Латвійська сторона запевнила, що готова і надалі підтримувати Україну в її боротьбі проти російського агресора та на шляху євро-атлантичних процесів.

Латвія стала однією із ключових точок входу на ринок ЄС для українського експорту. Латвійська ділова спільнота допомагає українському бізнесу у налагодженні логістики, виході на глобальні ринки та формуванні нових партнерств. На підтримку України  йде понад 1,2% ВВП Латвії. Це одна з небагатьох країн, товарообіг з якою зріс 2022 року (+7,4%).

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.