Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest



Horizon Capital розширив розмір свого нового фонду до 298 млн доларів США для інвестування в українські стартапи.
Інвестиційна компанія Horizon Capital, з головним офісом в Києві, залучила понад 65% зобов’язань від приватних інвесторів під час закриття HCGF IV 28 вересня 2023 року, додавши 44 млн доларів США для фінансування українських підприємців-візіонерів.
https://shorturl.at/jlHNX

США заморозили вже 8 млрд доларів США російських активів.
Більша частина цих активів знаходиться в ЄС та Японії. Водночас спеціальна представниця президента Штатів з відновлення економіки України Пенні Пріцкер наголосила, що ці активи мають використати для повоєнного відновлення України.
https://shorturl.at/anR12

Зростання ВВП в ІІ кварталі на 19,5% свідчить про те, що економіка адаптувалась до умов війни, – Міністерство економіки України.

Українська економіка адаптувалась до форс-мажорних умов господарювання. За оперативною оцінкою Держкомстату, зростання ВВП в ІІ кварталі 2023 року у річному вимірі становило 19,5%. При цьому зростання відбувалося за всіма складовими попиту. Також у ІІ кварталі 2023 року індикатор економічних настроїв  вперше з ІІ кварталу минулого року мав позитивне значення – 9,4%. 
https://shorturl.at/auDJK

Три чверті опитаних надрокористувачів продовжують інвестувати під час війни – Європейська Бізнес Асоціація. 
Зокрема, 74% опитаних компаній продовжують інвестувати в українські надра. При цьому 82% респондентів вважають сферу надрокористування інвестиційно привабливою, а ресурсний потенціал України оцінюють в 7,85 балів за 10-бальною шкалою.
https://shorturl.at/sAHP3

21,8 млд гривень грантових коштів від Уряду Японії будуть спрямовані на проєкти відновлення України.
Кабінет міністрів України ухвалив рішення про спрямування грантових коштів у сумі 21,83 мільярда гривень на реалізацію Програми екстреного відновлення через спеціальний фонд держбюджету. Ці кошти отримані відповідно до грантових угод між Урядом України та JICA – Japan International Cooperation Agency Японським агентством міжнародного співробітництва, підписаних 9 березня та 13 квітня 2023 року. Уряд також затвердив Порядок використання коштів, наданих відповідно до цих грантових угод.
https://shorturl.at/jlpq4










 















Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.