В Міністерстві економіки України завершився другий раунд консультацій з ЄС щодо підготовки Плану України в рамках Ukraine Facility


План складатиметься з кількох ключових блоків, серед яких макрофінансові сценарії відбудови, основні та секторальні реформи, пріоритетні для розвитку сектори економіки, збільшення спроможності засвоєння інвестицій та кроссекційні теми – євроінтеграція, цифровізація, регіональний розвиток та клімат.


Консультації з ЄС покликані  виробити найбільш ефективний формат співпраці, який дозволить досягти цілей програми та наблизити європейську інтеграцію України.


Наразі завершується підготовка концептуальної записки, яка стане основою для Плану України. Це загальний наратив, що описує усі необхідні заходи, які планується реалізувати в рамках програми Ukraine Facility.


Передбачається, що після затвердження, концептуальна записка стане основою для подальших консультацій та перемовин з донорами – партнерами та міжнародними організаціями, які також зможуть долучитися до процесу відновлення та розвитку України. 














Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.