Перші результати роботи державної грантової програми “єРобота”


Перші результати роботи державної грантової програми “єРобота”

В липні 2022 року в Україні запрацювала грантова програма “єРобота”, яка дозволить створити десятки тисяч нових бізнесів і робочих місць за рахунок надання грантів на створення власної справи, розширення роботи малого й середнього бізнесу, а також підвищення кваліфікації працівників.

Наразі, визначено перших 424 підприємців, які пройшли етапи відбору та зможуть започаткувати свою справу або розширити існуючий бізнес. Заголом буде перераховано понад 98 млн грн грантової допомоги, яку можна використати на закупівлю або лізинг обладнання, придбання сировини, оренду приміщення та інші бізнес потреби.

За сферами діяльності найбільше грантів буде спрямовано на суб’єктів господарювання у сфері торгівлі (142 гранти), переробної промисловості (127), заклади розміщення та харчування (66). Регіонально, найбільше успішних заявок надійшло у місті Києві – 101, Київській області – 62, Дніпропетровській області – 52 та Полтавській – 40. Загалом вже 5031 підприємець подав запит через Портал Дія на отримання мікрогрантів. За умови успішного проходження відбору, підприємці одержують від 50 до 250 тисяч гривень. Учасник зобов’язаний провадити діяльність впродовж 3 років, сплачуючи податки і збори.