Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від команди UkraineInvest


Урядова команда розробляє спеціальну дорожню карту – Український план (Ukraine Plan) зі структурних реформ та інвестиційних проєктів, які мають реалізувати в наступні чотири роки.
https://shorturl.at/chqxA

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) відновила роботу свого офісу в Києві та надає доступ до фінансування для українських МСП. IFC створює механізм розподілу ризиків у розмірі 20 млн євро для кожного з ОТП Банку та ОТП Лізинг для підтримки МСП. Міжнародна фінансова корпорація візьме на себе половину ризиків за сукупним портфелем у 40 млн євро, що охоплює ключові сегменти української економіки. 
https://shorturl.at/uyFP4

Єврокомісія перерахувала Україні ще 1,5 млрд євро та анонсувала наступні транші у серпні та вересні. Загальний обсяг фінансування за програмою МФД сягає 18 млрд євро. У 2023 році Україна отримала вже 10,5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС.   
https://shorturl.at/lAZ25

Понад 2,5 тис. польських компаній звернулися до Польського агентства інвестицій і торгівлі щодо участі у процесі відбудови України. Попри повномасштабне вторгнення, майже 600 польських компаній досі працюють в Україні.
https://shorturl.at/iCTY1

Швеція надасть 522,6 млн євро на проєкти з відновлення України. Це найбільша в історії Швеції двостороння стратегія допомоги Україні. Строк виконання — 2023–2027 роки. Понад 400 млн євро з цієї суми буде надано через Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA). Сума допомоги зростатиме, оскільки паралельно Україна отримуватиме підтримку через міжнародні організації й так звані «зимові» та «літні» пакети допомоги.
https://shorturl.at/zFMPT   

Бізнес вже отримав доступних кредитів на 217,5 млрд грн. З моменту старту програми «Доступні кредити 5-7-9%» суб’єкти підприємництва отримали від уповноважених банків кредити на 217,5 млрд грн, із них за останній тиждень – на 1,8 млрд грн.
https://shorturl.at/sxGOW

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.