Управління геополітичними ризиками відновлення України: Розблокування фінансової дипломатії


Україна та її союзники вже почали обговорювати умови поствоєнної
відбудови, але залишається багато важливих питань 一 залучення та координація фінансування, забезпечення прозорості та просування антикорупційних реформ, залучення приватних інвесторів, які стикаються з дедалі складнішими нормами ESG в контексті посилення внутрішньополітичних, екологічних та соціально-економічних ризиків.

– Як Україна може змінити сприйняття бізнесу для заохочення інвестицій? 
– Які головні виклики у наданні та отриманні фінансування для відновлення? 
– Хто має увійти до коаліції з відбудови України?

Про це говорили учасники дискусії “Управління геополітичними ризиками відновлення України: Розблокування фінансової дипломатії”, що відбулась напередодні URC2023.

СЕО UkraineInvest розповів про кроки, які Україна робить для зниження ризиків інвестування, компанії та інвесторів, що продовжують працювати в умовах війни, а також про те, що держава чинить, аби створювати стимули для бізнесу та партнерів.

“Ми повинні показати світові приклад, що не треба боятися працювати з Україною. Багато міжнародних гравців прийшли в Україну протягом цього року. Ми бачимо, що компанії, як BlackRock, JP Morgan та інші беруть ініціативу в свої руки. Лише протягом 2022 року великі міжнародні бренди, такі як Bayer, Unilever та Kingspan, оголосили про нові інвестиційні проєкти в Україні. Компанія Cersanit, яка теж інвестує під час війни, побудувала новий завод з виробництва плитки в Україні. Тож це вже відбувається. Просто говоріть, говоріть з урядом, з відповідними органами влади, а ми тут, щоб підтримати вас, бо нам потрібно розвивати нашу країну”,一 сказав Сергій Цівкач, звертаючись до партнерів.

Захід об’єднав ключових стейкхолдерів. У ньому взяли участь представники бізнесу, ЄБРР, Світового банку,  кредитно-рейтингових агентств та урядів країн-партнерів, які працюють з Україною у сфері фінансування реконструкції.


Учасники дискусії розглянули питання управління ризиками та необхідність фінансової дипломатії 一 координації макроекономічної політики, інвестиційних режимів, банківського регулювання.

Організатори заходу – ODI та Crown Agents.

ODI – це незалежний міжнародний аналітичний центр, що займається програмами, спрямованими на здійснення трансформаційних змін. Центром проводяться високоякісні, визнані на міжнародному рівні дослідження, які слугують основою для розробки політики та сприяють формуванню лідерства у вирішенні глобальних проблем. 

Crown Agents – міжнародна компанія, основним напрямком діяльності якої є надання допомоги урядам у всьому світі із метою підвищення добробуту, скорочення бідності і поліпшення охорони здоров’я, надання консультацій, послуги з управління ланцюгами поставок, фінансові послуги та навчання.

Переглянути відео за посиланням: https://youtu.be/Bzn95CDohu4

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.