Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) схвалила п’ять нових проєктів в Україні на понад 380 млн доларів США


Кошти спрямують на підтримку продовольчої безпеки, малого бізнесу, систем охорони здоров’я та міжнародної торгівлі.

“Співробітництво українських компаній та банків з Американською корпорацією з фінансування міжнародного розвитку (DFC), з однієї сторони, підвищує стійкість економіки України, а з іншої – надсилає потужний сигнал інвесторам зі всього світу про те, що навіть під час війни не треба боятись інвестувати в Україну” – зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

DFC також оголосила про укладення двох окремих угод на загальну суму 60 млн доларів США з українськими банками щодо мобілізації капіталу для сталої підтримки малого та середнього бізнесу шляхом полегшення їхнього доступу до фінансування в Україні. USAID підтримуватиме кожну з цих транзакцій технічною допомогою. Мікропідприємства, а також малий і середній бізнес матимуть можливість отримати фінансування в банках з пом’якшеними вимогами, оскільки гарантії DFC використовуватимуться для доповнення застави позичальників.

Американська корпорація з фінансування міжнародного розвитку (DFC) є урядовою установою фінансування розвитку Сполучених Штатів. DFC співпрацює з приватним сектором для фінансування вирішення найбільш критичних проблем, з якими сьогодні стикається світ. Корпорація інвестує в різні сектори, включаючи енергетику, охорону здоров’я, інфраструктуру, сільське господарство, малий бізнес та фінансові послуги. 


Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.