Керівний комітет Міжвідомчої донорської координаційної платформи для України обговорив бачення відновлення, реконструкції, модернізації України та спроможності освоювати донорське фінансування на ці цілі


Під час робочої зустрічі у Брюсселі, Уряд України представив поточну роботу над Планом України – середньостроковою стратегією зростання країни, яку буде підтримано 4-річною ініціативою ЄС Ukraine Facility на 50 млрд євро. Вона має на меті чотири основні цілі, зокрема:

– надати послідовну дорожню карту для реформ та інвестицій України;
 – підвищити потенціал зростання; 
 – допомогти у відновленні та модернізації;
 – полегшити вступ до ЄС і зміцнити макрофінансову стабільність.

Керівний комітет обговорив можливість використання Плану України як відправної точки для скоординованої донорської підтримки та дорожньої карти реформ/інвестицій.

Крім того, Уряд України, Єврокомісія і Міжнародний валютний фонд поінформували членів Платформи про прогрес України у виконанні 4-річної програми розширеного фінансування EFF на 15,6 млрд доларів США і реформ, необхідних для економічного майбутнього України. 

Міжвідомчу координаційну платформу донорів для України було запущено 26 січня 2023 року на першому засіданні Керівного комітету. Він об’єднує високопосадовців з України, ЄС, країн G7, а також партнерів міжнародних фінансових інституцій, зокрема Європейського інвестиційного банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Міжнародного валютного фонду та Світового банку, щоб координувати зусилля із задоволення фінансових потреб України, як у короткостроковій, так і в середньостроковій перспективі.


















































 















Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.