USAID заснував Ініціативу стійкості сільського господарства на $ 100 млн для допомоги українському агросектору


USAID заснував Ініціативу стійкості сільського господарства на $ 100 млн для допомоги українському агросектору

USAID заснував Ініціативу стійкості сільського господарства (AGRI) на $ 100 млн для допомоги українському агросектору на тлі загострення глобальної продовольчої кризи, посиленої війною росії проти України.

AGRI-Ukraine буде спрямована на вирішення нагальних проблем з експортом сільськогосподарської продукції України, підтримуючи також більш глобальні потреби сільськогосподарського сектору України та сприяючи безперервному виробництву сільськогосподарської продукції в Україні до 2023 року.

Ініціатива розширить доступ українських фермерів до таких найважливіших сільськогосподарських ресурсів, як насіння, добрива, обладнання та пестициди, сприятиме зміцненню потенціалу української інфраструктури та можливостей для ефективного експорту сільськогосподарської продукції, розширить доступ українських фермерів до фінансування та розширить можливості агропідприємств із сушіння, тимчасового зберігання та переробки сільськогосподарської продукції.

USAID прагне залучити додаткові $150 млн від інших донорів і приватного сектору, щоб загальна сума на реалізацію ініціативи сягла $250 млн. З моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну, організація підтримує агро сектор України та забезпечує понад 8 000 українських фермерів насінням, добривами, пестицидами тощо, що охоплює приблизно 14% зареєстрованих сільськогосподарських підприємств країни, для того щоб допомогти транспортувати їх цьогорічний урожай, незважаючи на руйнування, спричинені вторгненням росії.