Меблева промисловість потребує доступу до стабільного та конкурентного за ціною енергопостачання


Меблева промисловість потребує доступу до трьох критично важливих елементів:
– сировини для переробки
– робітників-трелювальників
– ринку конкурентних енергоносіїв

Про це на форумі FIT for Ukraine: Меблевий кластер сказав Марчін Новацкі, віцепрезидент Спілки підприємців і роботодавців Польщі Związek Przedsiębiorców i Pracodawców (ZPP).

За його словами, Україна має потенціал стати провідним виробничим центром у цій галузі. 

“Ми, як представники польського бізнесу, зацікавлені в тому, щоб Україна стала сильним промисловим центром. Меблева галузь — одна з тих, де стабільне та конкурентне за ціною енергопостачання є важливим фактором. Конкурентний доступ до енергоносіїв зараз є складним для всієї Європи. Потенційно це може бути важливим аргументом для польських та міжнародних компаній для диверсифікації виробничої бази та пошуку шляхів підвищення прибутковості бізнесу. Польщі та Україні також важливо об’єднати зусилля для розширення транспортної інфраструктури, в тому числі автошляхів та залізниць”, — сказав Марчін Новацкі.

ZPP — одна з провідних польських ділових асоціацій, що поліпшує бізнес-клімат в Польщі. ZPP сприяє розвитку малого й середнього бізнесу та інформує суспільство про урядові новації й законопроєкти у сфері підприємництва та працевлаштування.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.