Механізми інвестування та можливості фінансування українських проєктів, стартапів, бізнесу


Експерти з юридичного та фінансового сектору Європи представили основні інструменти для відновлення України у рамках онлайн-конференції UkrainePlatform. Захід об’єднав бізнес, приватних інвесторів, агенції із залучення інвестицій, представників Європейської комісії. 

Відкрив конференцію заступник виконавчого директора UkraineInvest Євгеній Шакотько.

“Як ви вже можливо знаєте, в Україні буде створено Фонд розвитку України (UDF),  який працюватиме на залучення приватного капіталу для участі у відбудові. Консультантом української сторони при створенні фонду є група фінансових ринків однієї з найбільших у світі інвестиційних компаній BlackRock. Великим показником зацікавленості капіталу у входженні в Україну є заява  австралійського бізнесмена, голови інвестиційної компанії Tattarang і компанії Fortescue Metals Ендрю Форреста, який стане якірним інвестором і вкладе у Фонд  $500 млн. Виступаючи на Конференції з відновлення України, він закликав інших світових інвесторів побачити в Україні привабливі можливості для довгострокових інвестицій”, – зазначив Євгеній Шакотько.

UkrainePlatformー аналітичний центр, який представляє ініціативу, спрямовану на підвищення якості корпоративного управління, нормативно-правової бази та інвестиційного середовища для майбутньої реконструкції України. Наразі 4 робочі групи працюють над різними темами, включаючи боротьбу з корупцією, закупівлі, корпоративне управління, комплаєнс, боротьбу з відмиванням грошей, структурування інвестицій, “green deal” та інновації.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.