Україна прагне залучити приватний капітал у свою економіку ще до закінчення війни та розраховує на збільшення німецьких інвестицій


Про це СЕО UkraineInvest сказав у Берліні під час конференції “Український бізнес-клімат: реалії, можливості та ризики”.

Сергій Цівкач розповів, які інвестиційні стимули та інструменти має Україна для підтримки інвесторів та окреслив ключові сектори й галузі, що наразі пропонують найпривабливіші інвестиційні можливості, зокрема:


– агропереробку;
– будівельні матеріали;
– металообробку та металургію;
– «зелену» енергетику та декарбонізацію;
– ІТ.


Він також поділився конкретними кейсами іноземного бізнесу, який сьогодні успішно інвестує та працює в Україні. Відтак, серед країн, що оголосили інвестиції й уже їх реалізують СЕО UkraineInvest назвав Ірландію, Швейцарію, Польщу, Швецію, Німеччину.

“Важливо зрозуміти, що Україна – це не лише країна, яка потребує фінансової допомоги, а й економіка, яка має гарні перспективи для інвесторів. Інвестуючи в Україну сьогодні у вас є шанс шанс взяти участь у найбільшому проєкті реконструкції століття. Багато іноземних інвесторів вже активно працюють в Україні, не чекаючи завершення війни. Наприклад, Kingspan, ірландська глобальна компанія, побудує об’єкт у Львівській області вартістю 300 млн дол. США. Це  шість заводів, які вироблятимуть високотехнологічні енергоефективні будівельні матеріали. Ще інвестує Carlsberg — 40 млн дол. США, Bayer — понад 60 мільйонів доларів інвестицій, CRH — 20 мільйонів доларів інвестицій, Cersanit — 20 мільйонів доларів інвестицій. Чимало й інших компаній, які зараз із нами працюють”, – сказав Сергій Цівкач.

Захід проведено UkraineInvest спільно з Global Business for Ukraine, European Business Association, Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft за підтримки BASF. Мета – допомогти іноземному бізнесу зорієнтуватися в тонкощах українського бізнес-клімату.


Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.