Президент України Володимир Зеленський і Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо підписали оновлену Угоду про вільну торгівлю між двома країнами


В документ, зокрема, додано комплексний і сучасний набір правових інструментів захисту інвестицій.

Нова Угода також включає оновлені глави про 
– правила та процедури походження, 
– конкурентну політику, 
– монополії та державні підприємства, 
– державні закупівлі, 
– навколишнє середовище, 
– працю, 
– розробку й адміністрування заходів та прозорість, 
– протидію корупції та відповідальну бізнес-поведінку. 

«Це перша Угода, яка засвідчує, що Україна поділяє торговий порядок денний Канади, США, ЄС, Японії та інших наших партнерів. Її текст побудовано на стандартах Угоди про вільну торгівлю Канади, США та Мексики і Угоди про Транстихоокеанське партнерство, до якої Україна готується приєднатися. Таким чином Україна долучається до загального тренду наших союзників, який називається friendshoring – розвиток торгівлі з країнами, які поділяють принципи економічної політики», – пояснила Перший віце-прем’єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко.

На додачу до цього Угода регулює фінансові послуги, тимчасовий в’їзд для ділових осіб, телекомунікації, торгівлю і малі та середні підприємства. В розділі, який стосується торгівлі товарами, містяться нові правила походження, які дозволяють використовувати частини або інгредієнти з ЄС, Британії, Ізраїлю для товарів, які експортуються до Канади без мит. Це розширить залучення українських виробників до глобальних ланцюгів постачання.

Документ замінить існуючу Угоду, яка діяла з 2017 року. Також в рамках цього документу Україна і Канада уклали Угоду з цифрової торгівлі, яка стала для нашої країни другою після відповідної Угоди з Великою Британією.














































 















Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.