Шведські енергетичні компанії можуть відіграти ключову роль у відновленні України, сприяючи плавному переходу до більш зеленої та стійкої економіки


Потреба у відновленні енергетичного та видобувного секторів України вже перевищила 470 млрд шведських крон, як показали спільні оцінки Уряду України, Групи Світового банку, Європейської комісії та ООН (RDNA2). Така ситуація відкриває значні можливості для міжнародного бізнесу зробити свій внесок у майбутні зусилля з відновлення. 

Про це йшлось під час вебінару “Відновлення енергетичного сектору України: Можливості для шведського бізнесу”, організованого Business Sweden та Міністерством енергетики України.

Назарій Волянський, начальник Управління міжнародних відносин та комунікацій UkraineInvest, розповів шведському бізнесу про підтримку реалізації інвестиційних проєктів в Україні, доступні інвестиційні стимули, якими шведський бізнес в Україні може користуватися на безоплатній основі. 

“Незважаючи на поточні військові ризики, Україна є привабливим напрямком для шведського досвіду та “зелених” рішень, зокрема у сфері відновлюваної енергетики, “розумних” мереж, систем зберігання енергії. З метою заохочення участі приватного сектору у відновленні України, український уряд зосередився на посиленні законодавства щодо інвестиційних стимулів. На додаток до існуючих механізмів підтримки, нещодавно прийнятий закон запроваджує додаткові податкові, митні, інфраструктурні та інші стимули для приватних компаній, які беруть участь в інвестиційних проєктах, що перевищують 130 млн шведських крон, у різних галузях промисловості України, включаючи виробництво енергетичного обладнання. Ми запрошуємо шведський бізнес до активної участі в українських починаннях ”, – сказав Назарій Волянський.

Він також презентував UkraineInvestGuide – посібник, що містить усі необхідні відомості для інвестора, котрий розглядає Україну як напрямок інвестування.

Business Sweden – платформа із унікальними повноваженнями від уряду Швеції та приватного сектору із підтримки бізнесу, що має на меті, зокрема, сприяти співпраці між шведськими та українськими гравцями в енергетичному секторі для підтримки відновлення України. 

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.