Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


44,15 млн доларів США інвестував агрохолдинг  “Кернел” у посилення логістики для перевалки рослинних олій у портах “Чорноморськ” і “Рені”.
Розширення інфраструктури з виробництва харчових олій має важливе значення для агрохолдингу напередодні введення в експлуатацію Старокостянтинівського олійноекстракційного заводу у Хмельницькій області. Його запуск заплановано на весну 2024 року. Загальна сума інвестицій у будівництво підприємства, яке перероблятиме до мільйона тонн насіння соняшнику на рік, становитиме 279 млн доларів США. Технологія, впроваджена на заводі, дозволить виробляти нерафіновану пресовану соняшникову олію.

https://shorturl.at/opUZ9

320 українців отримають від держави грантові кошти на 77 млн грн на започаткування або розвиток бізнесу за програмою «Власна справа». 
Від початку дії програми її переможцями стали вже 7 тисяч українців, яким буде надано фінансову підтримку на 1,7 млрд грн. за грантовою програмою “Власна справа”. Українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту. Українці, що отримали мікрогранти у 2022 році, створюють близько 8000 нових робочих місць.
https://shorturl.at/pBJ04

Стартувало будівництво Вінницького індустріального парку Volia Agri-Food Park Vinnytsia.
Очікуваний розмір капіталовкладень на момент завершення реалізації проєкту сягне близько 3 млрд грн. Тут будуть створені робочі місця для близько 2 тисяч нових працівників. 
https://shorturl.at/epsP1

За минулий тиждень було залучено понад 12 млн грн інвестицій від приватизації держмайна – ФДМУ.
У 6 аукціонах взяли участь 43 учасники, а завдяки конкуренції ціна активів зросла у 24 рази від стартової ціни.

https://shorturl.at/zBK03

Великі міжнародні компанії готові інвестувати в Крим після його деокупації.
Про це президент України Володимир Зеленський повідомив на 3 саміті Кримської платформи. За його словами, готовність інвестувати в Крим виявили такі компанії, як SkyUp, JoinUp, Vodafone, Luxoft, SoftServe, Genesys, Sigma Software, Edem, “Окко”, Lifeсell, Nokia, Hayat Ukraine, EPAM, FOZZY та інші.
https://shorturl.at/efJV7

«Вінницька птахофабрика» може отримати від IFC до 30 млн доларів США кредиту.
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) з групи Світового банку планує відновити співпрацю з агрохолдингом МХП, найбільшим виробником курятини в Україні, та надати кредит до 30 млн доларів США  його «дочці» «Вінницька птахофабрика» для фінансування модернізації та розширення потужностей заводу з виробництва біометану з сільськогосподарських відходів.
https://shorturl.at/gyCJ9

Heineken продає свої активи в росії за 1 євро і йде з ринку.
Отримавши всі необхідні схвалення, Heineken завершив операцію з продажу своїх активів у росії групі “Арнест”. Ціна купівлі 100% акцій “Heineken росія” (ТОВ “Об’єднані пивоварні Хейнекен”) склала 1 євро. За підсумками транзакції Heineken, що володіла в росії сімома пивоварними заводами, зазнає збитків у розмірі близько 300 млн євро.
https://shorturl.at/FHLVZ










Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.