“ЄБРР проінвестує українські підприємства на 3 млрд євро” – повідомила заступниця Голови ЄБРР в Україні Леся Кузьменко, під час форуму «FIT for Ukraine: АГРОПЕРЕРОБКА»


“ЄБРР проінвестує українські підприємства на 3 млрд євро” – повідомила заступниця Голови ЄБРР в Україні Леся Кузьменко, під час форуму «FIT for Ukraine: АГРОПЕРЕРОБКА»

ЄБРР проінвестує українські підприємства на 3 млрд євро.

Основна увага European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) в Україні у воєнний час зосереджена на підтримці енергетичної та продовольчої безпеки, відновленні критичної інфраструктури на національному та муніципальному рівнях, а також наданні фінансування торгівлі та підтримці приватного сектору.
У 2022 році Банк надав Україні 1,7 млрд євро і залучив ще 200 млн євро від банків-партнерів, а загалом планує надати країні 3 млрд упродовж 2022-2023 років. Відтак мобілізував 1,5 млрд євро від міжнародних донорів, щоб покрити частину ризику інвестицій. ЄБРР, працюючи в партнерстві з іншими, відіграє важливу роль у міжнародних зусиллях щодо підтримки економіки України як під час війни, так і під час реконструкції.

Про це під час форуму «FIT for Ukraine: АГРОПЕРЕРОБКА» повідомила заступниця Голови ЄБРР в Україні Леся Кузьменко.

ЄБРР є одним з найбільших інституційних інвесторів в Україні. Акціонерами ЄБРР є 71 країна, а також ЄС і Європейський інвестбанк. Станом на травень 2023 року сукупний обсяг виділеного Україні Банком фінансування становить понад 18 млрд євро в рамках 532 проєктів. На стадії реалізації ще 11.

У третьому заході FIT for Ukraine взяли участь понад 500 учасників з більше 50 країн світу.

Відео виступу дивіться за посиланням: https://youtu.be/zaOpuNnYQXc

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .