Україна поглиблює співпрацю з німецьким бізнесом задля збільшення інвестицій у відбудову


Про це йшлось під час круглого столу Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України та Німецько-Української промислово-торговельної палати AHK Ukraine.

Участь у заході взяли понад 40 представників німецького бізнесу. 
Сторони обговорили забезпечення прозорості й підзвітності та використання цифрових інструментів.  

”У питаннях залучення німецького бізнесу тісно співпрацюємо з Урядом Німеччини, зокрема запущена програма страхових гарантій для безпечності інвестицій. Водночас ми працюємо над розвитком державно-приватного партнерства для підтримки економіки та втілення проєктів відбудови. У фокусі – збільшення бізнес-активності на регіональному рівні. Для забезпечення відкритого процесу ми використовуємо цифрові інструменти, такі як DREAM – Державна цифрова екосистема управління відновленням”, – зазначив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він також оголосив про запуск нового етапу співпраці у рамках Business Advisory Group –  майданчика для постійного діалогу із приватними інвесторами та місцевою владою, щоб забезпечити кращі умови для ведення бізнесу та стійкий розвиток територій, що обʼєднує вже понад 300 бізнесів для системної роботи в Україні.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України наразі працює з німецькою стороною над підготовкою до Ukraine Recovery Conference 2024 (URC2024). Спільно зі Світовим банком, Європейською комісією, ООН та іншими міжнародними партнерами вже визначено постраждалі регіони, які стануть ключовими в контексті підготовки презентацій проєктів відновлення в рамках конференції.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.