Керівництво UkraineInvest та Антимонопольного комітету України обговорило стратегічні кроки співпраці у сфері залучення інвестицій


Післявоєнна економічна стратегія України передбачає, зокрема, запровадження стимулів для інвесторів та забезпечення рівних умов у доступі бізнесу до фінансів. 

Україна відкрита для іноземних інвесторів. Але усі гравці – держава й бізнес – мають неухильно дотримуватися чітких прозорих правил гри: розуміти не лише зелене, а й червоне світло.

Про це йшлося на зустрічі керівництва UkraineInvest із головою Антимонопольного комітету України Павлом Кириленком.

“Комітет відкритий для співпраці як з державними органами, так і громадськістю – українською й міжнародною. І все, що ми робимо, має служити розвитку української економіки та зміцненню держави”, – підкреслив голова Антимонопольного комітету України Павло Кириленко.

Сторони обговорили стратегічні кроки співпраці у сфері залучення інвестицій в Україну. Це, зокрема:

– взаємодія в удосконаленні конкуренційної та інвестиційної політики та законодавства, розвитку проєвропейських засад ринкового середовища на стратегічних та соціально важливих товарних ринках України;

– взаємодія щодо надання інвесторам кваліфікованих консультацій стосовно конкуренційного законодавства;

– обмін інформацією щодо поточних інвестиційних тенденцій;

– проведення спільних семінарів та тренінгів для інвесторів з питань захисту конкуренції та забезпечення успішного ведення бізнесу в Україні.

“Необхідно знайти баланс між швидким відновленням країни й нашої економіки та забезпеченням рівних умов «гри» для усіх суб’єктів”, – зазначив Олександр Мельниченко, в.о. виконавчого директора UkraineInvest.

















Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.