Україна – країна великих можливостей, і найбільше переваг отримає той інвестор, котрий прийде першим


Про це CEO UkraineInvest сказав у Вашингтоні під час конференції “Ведення бізнесу в Україні: Роль приватного сектору в економічних перетвореннях”. На заході, організованому CSIS | Center for Strategic & International Studies за підтримки UkraineInvest стартувало дводенне обговорення політики, яка має спрямовувати економічну модернізацію і трансформацію України. 

Сергій Цівкач подякував США за підтримку України та презентував американській інвестиційній спільноті проєкти, які реалізовуються міжнародними інвесторами в Україні, доступні інвестиційні стимули та переваги і пояснив, чому компаніям варто інвестувати в Україну вже зараз. Серед переваг він, зокрема, назвав:
– угоди про вільну торгівлю (19 угод з 46 країнами);
– статус кандидата в члени ЄС;
– значні можливості для інвесторів, що пов’язані з потребами відбудови; 
– rightshoring для американських компаній.

“Наша держава відкрита до співпраці з усіма інвесторами. Для відбудови України необхідний приватний капітал. Україна пропонує численні інвестиційні стимули, серед яких до 30% державної підтримки інвестиційних капітальних вкладень, будівництво супутньої інфраструктури, пільги з податку на прибуток до 10 років та пільги з податку на прибуток для виробників електромобілів (до 2036 року). Також діє спеціальна інвестиційна угода з Урядом, завдяки якій інвестори отримають належні гарантії з боку держави”, – сказав Сергій Цівкач.

Учасники конференції зосередились на 4 ключових економічних секторах, які мають потенціал для залучення інвестицій приватного сектору та є критично важливими: 
– енергетика; 
– сільське господарство; 
– ІT; 
– транспорт та логістика.

Захід об’єднав представників міжнародних компаній, Адміністрації Президента США Джо Байдена, Конгресу США, а також українських лідерів з приватного сектору та уряду для обговорення ділових та торговельних можливостей з США та союзниками по G-7.
































 















Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.