ЄБРР надасть “Миронівському Хлібопродукту” €24 млн кредиту


ЄБРР надасть “Миронівському Хлібопродукту” €24 млн кредиту

ЄБРР надає кредит €24 млн своєму клієнту в агросекторі України, групі компаній «Миронівський Хлібопродукт» (МХП). Це фінансування забезпечить МХП оборотним капіталом, необхідним компанії для сільськогосподарського сезону. Проєкт є частиною пакету ЄБРР «Україна – продовольча безпека» та реалізується у рамках Програми забезпечення стійкості та джерел засобів для існування, яку Банк прийняв з метою підтримки української економіки після російського вторгнення 24 лютого. Витрати на передінвестиційний юридичний аналіз проєкту повністю покриваються фондом технічного співробітництва Японії.

Мета Програми – підтримка надання послуг та продовження ділової діяльності в Україні, що зрештою має забезпечити збереження джерел засобів для існування населення.

МХП – є одним з провідних вертикально інтегрованих виробників курятини, зернових та рослинної олії з виробничими потужностями в Україні та на Західних Балканах. В Україні МХП має всі етапи виробництва курятини, а також є великим виробником зернових та олії. У 2021 р. компанія виробила 704 тис. т курятини, 252 тис. т олії та 2,6 млн т зерна. У компанії працює 29 тис людей.

ЄБРР пообіцяв інвестувати цього року € 1 млрд для підтримки української економіки у співпраці з донорами та партнерами. На додаток до пакету стійкості обсягом € 2 млрд для України та сусідніх країн, на які впливає війна, ЄБРР пообіцяв допомогти з фінансуванням відбудови України, коли це дозволять умови.