Наталія Яресько, Міністр Фінансів України (2014-2016), керуючий директор EY-Parthenon виступила спікером форуму “FIT for Ukraine: Інвестиційні інновації”


Економіка України поволі відновлюється завдяки підтримці міжнародних партнерів, але змішане фінансування й імпакт-інвестиції можуть допомогти покращити ситуацію. 

Станом на червень цього року змішане фінансування, яке існує на світовому ринку, складає 182 млрд доларів США. Водночас, за оцінками The Global Impact Investing Network, у світі існує понад 3000 організацій, які в обігу мають понад трильйон доларів США. Для України це може стати чудовою можливістю.

Змішане фінансування об’єднує донорський та приватний капітал та дозволяє зменшити потенційні ризики і загрози для конкретного проєкту. Імпакт-інвестиції зосереджуються на стимулюванні економічного зростання, і, окрім прибутків, передбачають позитивний вплив на соціальні сфери. Якщо поєднати ці два види фінансування, можна сформувати ще більший пул інвестиційного капіталу, який прийде до країни.

За оцінками Світового Банку, на відновлення України необхідно 411 млрд доларів США. Серед секторів, що потребують фінансування, зокрема транспорт, житло, енергетика, видобування, соціальний захист та розмінування територій. Змішане фінансування та імпакт-інвестиції можуть охопити усі ці сектори, працюючи одночасно з кількома із них.

Про це під час форуму  “FIT for Ukraine: Інвестиційні інновації” повідомила Міністр Фінансів України (2014-2016), керуючий директор EY-Parthenon Наталія Яресько.

У четвертому заході FIT for Ukraine взяли участь понад 700 учасників з більше 50 країн світу.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.