Україна пропонує інвестиційні можливості для партнерів у Південній Кореї


Україна пропонує інвестиційні можливості для партнерів у Південній Кореї

Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач взяв участь в обговоренні перспектив економічної співпраці з Південною Кореєю. Захід організований Посольством Південної Кореї в Польщі за участю представників південнокорейських компаній, які працюють у Польщі.

На початку виступу Сергій Цівкач наголосив, що «повномасштабна військова агресія принесла економічні збитки Україні, але і створила інвестиційні можливості». UkraineInvest як урядовий офіс, створений для супроводження значущих інвестиційних проектів, наразі докладає всіх зусиль, щоб залучити інвестиції в українську економіку уже зараз.

«Відбудова України буде стосуватися багатьох галузей: критичної інфраструктури, інженерних мереж, розвитку аеропортів, залізниці, морських портів, а також приведе нові компанії в Україну. Нам потрібно відбудувати країну як процвітаючу європейську демократію, де економіка виробляє високотехнологічну продукцію та продукцію з доданою вартістю. Відтак, співпраця з Південною Кореєю та наслідування її прикладу економічного прориву є для українських партнерів надзвичайно цінними.

Виконавчий директор UkraineInvest презентував учасникам заходу низку інвестиційних можливостей у проекти, які вже розпочаті в Україні, на загальну суму понад 500 млн доларів. Зокрема, у розвиток підприємства аграрної галузі, що є важливим в аспекті зміцнення продовольчої безпеки; в галузі виробництва будівельних матеріалів та зведення логістичного хабу у столичному регіоні. При цьому Сергій Цівкач наголосив, що ідеться про уже існуючі проекти, які втілюють відомі компанії з тривалою історією присутності на українському ринку, що позиціонує їх як надійних партнерів.
Окремо під час виступу були представлені переваги участі у приватизації державних підприємств.

Також виконавчий директор UkraineInvest представив переваги участі інвесторів в індустріальних парках. На даний час, в Україні створений 61 індустріальний парк. Відповідно до закону, учасники індустріальних парків мають такі переваги, як повна або часткова компенсація процентних ставок за кредитами для облаштування індустріального парку, здійснення господарської діяльності; звільнення від сплати земельного податку або його знижена ставка,  звільнення від ПДВ при імпорті нового обладнання, 10-річне звільнення від сплати податку на прибуток підприємств , звільнення від податку на нерухомість тощо.

Окремо були представлені переваги для інвесторів, які вкладають в українську економіку понад 20 млн. євро, у перелік визначених галузей, що передбачено спеціальним законом. Зі свого боку, UkraineInvest як урядовий офіс асистує таким інвесторам у доступі до переваг роботи на українському ринку. Співпраця з державою також може бути закріплена у форматі інвестиційних договорів, відповідно до яких Українська держава впродовж 15 років забезпечує надання сприяння.
Сергій Цівкач наголосив, що UkraineInvest активно просуває позитивний імідж українського бізнесу в світі, долучається до залучення інвесторів в українську економіку, комунікує переваги роботи в Україні. Наразі у портфоліо UkraineInvest 17 інвестиційних проектів вартістю 2,3 млрд дол.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.