Японія долучається до відбудови України


Представники Уряду Японії повідомили, що держава планує надати 160 млн євро для підтримки проєктів економічного відновлення. Державні міністри також запевнили, що позиція Японії щодо підтримки України буде незмінною.

Про це йшлося  під час візиту до Києва державного міністра закордонних справ Японії Кійото Цуджі, державного міністра економіки, торгівлі та промисловості Японії Кадзучіка Івата й представників японського бізнесу.

Японський бізнес найбільш зацікавлений інвестувати в українське сільське господарство, енергетику, зелену металургію, кібербезпеку та будівництво.

Представники японського бізнесу також заявили про зацікавленість у реалізації спільних інвестиційних проєктів з українськими підприємцями та можливість відкриття у Києві офісу Японської організації зовнішньої торгівлі JETRO.

Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач під час зустрічі запевнив японську сторону, що всі інвестиційні проєкти отримають повний супровід.

“UkraineInvest продовжує надавати інвесторам підтримку в режимі «єдиного вікна», що складається з надання надійної, актуальної інформації та консультування щодо особливостей ведення бізнесу в Україні, виявлення оптимальних інвестиційних можливостей та допомоги у вирішенні будь-яких системних проблем, з якими можуть стикатися інвестори. Наша мета – пояснити, якого типу інвестиційні можливості пропонує Україна. Бізнеси мають розуміти, що саме буде потрібно для відбудови України, які типи виробництв і продукції, і те, що можна починати планувати уже зараз”, – сказав Сергій Цівкач.



Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.